stuck on problem 95 coupe - SmokinVette.com Forums
SmokinVette.com Home
  • Corvette Forum
  • Login to Corvette Forums
  • SmokinVette.com
  • About SmokinVette.com
  • Corvette Forum
  • Corvette Gallery
  • Corvette Parts
  • Corvette Yellow Pages
SmokinVette.com Forums : Corvette Forums : C4 Corvette Forums : C4 Corvette General Discussion : stuck on problem 95 coupe
C4 Corvette General Discussion
1984 - 1996 Corvettes

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-06-2013, 11:16 AM   #1
laclassic
Smokin Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: columbus, ohio
Posts: 6
Default stuck on problem 95 coupe

my 95 starts and idols fine. but when temp gets around 180 she'll start running rough both cooling fans kick on high and service soon light comes on idols fine after. checked codes and get h64 oxy sensor too lean. changed sensor still have problem. any one out there could set me in the right direction besides dealer
laclassic is offline  
Send a Private Message Reply With Quote
Old 02-06-2013, 01:52 PM   #2
crossflag
Smokin 400HP Club
 
crossflag's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Lebanon,Pa.
Posts: 441
Default

Did you replace all the sensors or just one
__________________
Wrap ur Azz in Fiberglass
crossflag is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 02-06-2013, 04:07 PM   #3
laclassic
Smokin Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: columbus, ohio
Posts: 6
Default

on passengers side replaced the one behind the cat converter it looked original and very hard to get too, one in front looks new as well as driver side looks new. but your right just because it looks new dosen't mean it works. brain fart i'll change that one two.
laclassic is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 02-06-2013, 06:17 PM   #4
vetteoz
Smokin 2500HP Pro Road Racer
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,849
Default

Quote:
Originally Posted by laclassic View Post
get h64 oxy sensor too lean.
You have a O2 each side so there are separate error codes for each one
DTC 64 -
Bank 2 (Right Front) Heated Oxygen Sensor (HO2S) #1 Circuit (Lean Exhaust Indicated)

Also be aware a error code is for a system fault , which includes the power supply , wiring , connections and grounds;
not just that the item in that system is actually faulty
__________________
"Being able to "think outside the box" presupposes you were able to think in it." --Bob Lutz

Last edited by vetteoz; 02-06-2013 at 06:23 PM.
vetteoz is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 02-06-2013, 06:19 PM   #5
vetteoz
Smokin 2500HP Pro Road Racer
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,849
Default

Quote:
Originally Posted by laclassic View Post
on passengers side replaced the one behind the cat converter
Rear O2 does not affect engine operation,
it is only there to check the correct operation of the cat
__________________
"Being able to "think outside the box" presupposes you were able to think in it." --Bob Lutz
vetteoz is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 02-07-2013, 03:12 AM   #6
laclassic
Smokin Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: columbus, ohio
Posts: 6
Default

Thanks for putting me in the right direction. I'll change the 2nd sensor on that side and let you know outcome.
laclassic is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Share This Thread
  • Submit Thread to Digg
  • Submit Thread to del.icio.us
  • Submit Thread to Facebook
  • Submit Thread to StumbleUpon
  • Submit Thread to MySpace
  • Submit Thread to Twitter
  • Submit Thread to Google
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT -8. The time now is 04:21 AM. Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2006-2009 © SmokinVette.Com