Low Voltage Indicator! - SmokinVette.com Forums
SmokinVette.com Home
  • Corvette Forum
  • Login to Corvette Forums
  • SmokinVette.com
  • About SmokinVette.com
  • Corvette Forum
  • Corvette Gallery
  • Corvette Parts
  • Corvette Yellow Pages
SmokinVette.com Forums : Corvette Forums : C5 Corvette Forums : C5 Corvette General Discussion : Low Voltage Indicator!
C5 Corvette General Discussion
1997 - 2004 Corvettes Sponsored by
NakidParts.com

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-12-2010, 03:13 PM   #1
MarxZiesXR
Smokin 1000HP Twin Turbo Club
 
MarxZiesXR's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,970
Default Low Voltage Indicator!

Okay this seems pretty simple but I figured some on here have probably already experienced this and might help. I took the vette for a long drive yesterday and the Low Voltage indicator came on. This happened when I came back from a store and started it up. The manual says the indicator will come on when it reads at 10 volts or below. I noticed my battery was low almost 13 but not quite, (normally it always shows up past 13 barely) but went up just fine in the higher zone by a little bit after a couple seconds of being turned on. To me this just seems like it's time to say "get a new battery". If I'm missing something or correct with my thinking please chime in. No need to over think when I'm sure this isn't anything complicated. Thanks in advance!
__________________
Home of the free because of the brave!
MarxZiesXR is offline  
Send a Private Message Reply With Quote
Old 10-12-2010, 03:52 PM   #2
bstalcup
Smokin 300HP Club
 
bstalcup's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Columbia, SC
Posts: 349
Default

That's exactly what happened to me when I fired it up. The very next morning I had a dead battery. Just FYI.
bstalcup is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 10-12-2010, 04:23 PM   #3
MarxZiesXR
Smokin 1000HP Twin Turbo Club
 
MarxZiesXR's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,970
Default

Quote:
Originally Posted by bstalcup View Post
That's exactly what happened to me when I fired it up. The very next morning I had a dead battery. Just FYI.
Hm.. Thanks for the heads up!
__________________
Home of the free because of the brave!
MarxZiesXR is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 10-12-2010, 06:01 PM   #4
oldcars
Smokin 100HP Club
 
oldcars's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Puyallup, Wa.
Posts: 169
Default

The Low Voltage warning happened to me once several months ago when I started the car. And after a few seconds it went away. While driving I monitored the voltage and everything looked fine. It has not come back and there have been no problems.
oldcars is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 10-12-2010, 06:05 PM   #5
MarxZiesXR
Smokin 1000HP Twin Turbo Club
 
MarxZiesXR's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,970
Default

Quote:
Originally Posted by oldcars View Post
The Low Voltage warning happened to me once several months ago when I started the car. And after a few seconds it went away. While driving I monitored the voltage and everything looked fine. It has not come back and there have been no problems.
Hm.. Interesting that is pretty much what happened to me when my indicator warning came on. Tomorrow I have to go on a run and will be taking it (nice long drive) which is the same one it happened on. Hopefully my warning doesn't come back either. Thanks for sharing!
__________________
Home of the free because of the brave!
MarxZiesXR is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 10-13-2010, 05:17 AM   #6
4eyes2c
Smokin 100HP Club
 
Join Date: Mar 2009
Location: Denver CO
Posts: 128
Default

Quote:
Originally Posted by oldcars View Post
The Low Voltage warning happened to me once several months ago when I started the car. And after a few seconds it went away. While driving I monitored the voltage and everything looked fine. It has not come back and there have been no problems.
That is what I hate, you never REALLY know if the issue has left or is just laying dormant for the time being.
4eyes2c is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 10-13-2010, 11:01 AM   #7
Vett USA
Smokin Vendor
 
Vett USA's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: fort lauderdale florida
Posts: 612
Default

me to and it was my battery. this time i got the one with most volts and 4 year free100% replacement. Here in south florida we run the ac most of the year and dosent like batteries.
Vett USA is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 10-13-2010, 12:46 PM   #8
MarxZiesXR
Smokin 1000HP Twin Turbo Club
 
MarxZiesXR's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,970
Default

Well I took the vette back on that same run that the low voltage indicator came on again today. It didn't come on and the car started right up without hesitation! I guess I'll be keeping an eye on it from from here on out.
__________________
Home of the free because of the brave!
MarxZiesXR is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 10-14-2010, 05:41 AM   #9
PrimeTime1999
Smokin 50HP Club
 
Join Date: Sep 2009
Location: NorCal
Posts: 93
Default

PrimeTime1999 is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 10-14-2010, 06:13 AM   #10
Junkman2008
Smokin 1000HP Twin Turbo Club
 
Junkman2008's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Louisville
Posts: 1,475
Default

Have you performed step 1 in trouble-shooting these cars by pulling the codes?
__________________
"Marines - Making the other guy die for his country for over 200 years."
Junkman2008 is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Share This Thread
  • Submit Thread to Digg
  • Submit Thread to del.icio.us
  • Submit Thread to Facebook
  • Submit Thread to StumbleUpon
  • Submit Thread to MySpace
  • Submit Thread to Twitter
  • Submit Thread to Google
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT -8. The time now is 03:35 PM. Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2006-2009 © SmokinVette.Com