How many have had dead battery in Corvette? - SmokinVette.com Forums
SmokinVette.com Home
  • Corvette Forum
  • Login to Corvette Forums
  • SmokinVette.com
  • About SmokinVette.com
  • Corvette Forum
  • Corvette Gallery
  • Corvette Parts
  • Corvette Yellow Pages
SmokinVette.com Forums : Corvette Forums : C6 Corvette Forums : C6 Corvette General Discussion : How many have had dead battery in Corvette?
C6 Corvette General Discussion
2005 + Corvettes Sponsored by
B&M Racing

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-23-2009, 07:36 AM   #1
TeeBone
Smokin 300HP Club
 
TeeBone's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Costa Mesa, California (Land of Beautiful Women)
Posts: 308
Question How many have had dead battery in Corvette?

I was just reading a thread on battery chargers. Just curious of how many Corvette owners have had a dead battery in their Corvette?

Raise your hand if you have had a dead battery.

TeeBone is offline  
Send a Private Message Reply With Quote
Old 08-23-2009, 08:09 AM   #2
BLU COLLAR Z
Smokin 5000HP+ Posting Maniac
 
BLU COLLAR Z's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: IN YOUR NIGHTMARES
Posts: 10,912
Default

If you dont use a tender over the winter you'll be a victim to
BLU COLLAR Z is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 08-23-2009, 08:11 AM   #3
Jorge62
Smokin 1000HP Twin Turbo Club
 
Jorge62's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Inland Empire, Southern CA
Posts: 1,122
Default

Quote:
Originally Posted by TeeBone View Post
I was just reading a thread on battery chargers. Just curious of how many Corvette owners have had a dead battery in their Corvette?

Raise your hand if you have had a dead battery.

I have had a dead battery. Generator not working properly. But now I have an alternator in it, and no problems since. I used to live in Costa Mesa. Me and the vette got many miles in that city for the 5 years I lived there. I love your avatar, ha ha.
__________________
Jorge62 is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 08-23-2009, 09:48 AM   #4
toobroketoretire
Smokin 5000HP+ Posting Maniac
 
toobroketoretire's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Dunlap, California
Posts: 8,933
Default Dead battery in my Corvette

I never have a dead battery in my '82 because only the digital clock runs when the ignition is turned off. And as my headlights have a warning buzzer that sounds off when the ignition is turned off without turning off the headlights, my battery is always as hot as a pistol.
toobroketoretire is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 08-23-2009, 09:55 AM   #5
hulksdaddy
Agent
 
hulksdaddy's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: From Z to V, still SMASH! >;-D
Posts: 16,379
Default

Mines been dead, usually because I don't put the tender on, thinking I'm gonna drive it sooner than I do.
__________________
hulksdaddy is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 08-23-2009, 10:02 AM   #6
wayback
Smokin 5000HP+ Posting Maniac
 
Join Date: Feb 2008
Location: Circus City, Texas
Posts: 7,517
Default

My battery was dead when I first looked at the car on the dealers inside showroom. Dealer charged it and I drove away. Battery dies about 1 week later. Dealer replaced the battery. Only other time was when I pulled out all the interior to put in MaddVette's insulation kit. Guess it took longer than I thought....
wayback is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 08-23-2009, 04:29 PM   #7
TheDrakester
Smokin 2000HP Road Racer
 
TheDrakester's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Stokesdale, NC
Posts: 2,351
Default

Had one in the C5 (LED in a cell phone charger killed the battery!) - that is when I got the charger! Haven't had one since.
__________________
Vita contin git. Vive com eo!

MSM '06 DTE Forged 415ci LS3 510rwhp/472TQ, RPS, DeWitts, Pfadt Coilovers, DTE 4.10 w Brace, MGW 35% Full GS Widebody C6Z Wheels and Brakes
Spring Mountain L1 grad x2
Down South Vettes Leather Interior


DD 09 CTS Radiant Silver
Gone now but not forgotten
Sebring Silver '97 LPE SC
Mille Miglia Red '73 L82 Coupe
Daytona Yellow '70 L46 Coupe
TheDrakester is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 08-23-2009, 10:19 PM   #8
White Knuckles
Smokin 500HP Club
 
White Knuckles's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Louisiana
Posts: 528
Default

Quote:
Originally Posted by TeeBone View Post
I was just reading a thread on battery chargers. Just curious of how many Corvette owners have had a dead battery in their Corvette?

Raise your hand if you have had a dead battery.

I had a dead battery about a month ago. Charged it back up and it died again first time I drove it somewhere and shut it off. Battery was a little over 4 years old so I replaced it. No problems since.
__________________
2005/Z51: "The Original C6"
White Knuckles is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 08-24-2009, 06:10 AM   #9
mitchdb
Smokin Member
 
mitchdb's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: League City, TX
Posts: 31
Default

Yes, I was outta town for a couple weeks, when I got back the battery was DEAD!!! I jumped it to get it started but put it on the Battery Tender for several days before it was actually "fully" charged.

But I've got a question regarding this. My car is a 2006 Z06. I can't get it to go into "Competition Mode" anymore, it will only do traction control on/off. And, when my doors are opened and closed, the window won't roll up. The windows roll down the 1/2" or so when the door is opened but won't roll back up the 1/2" to seal the window/door. Any ideas on either one of my problems?

Thanks,
Mitch
mitchdb is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 08-24-2009, 06:38 AM   #10
hulksdaddy
Agent
 
hulksdaddy's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: From Z to V, still SMASH! >;-D
Posts: 16,379
Default

Quote:
Originally Posted by mitchdb View Post
Yes, I was outta town for a couple weeks, when I got back the battery was DEAD!!! I jumped it to get it started but put it on the Battery Tender for several days before it was actually "fully" charged.

But I've got a question regarding this. My car is a 2006 Z06. I can't get it to go into "Competition Mode" anymore, it will only do traction control on/off. And, when my doors are opened and closed, the window won't roll up. The windows roll down the 1/2" or so when the door is opened but won't roll back up the 1/2" to seal the window/door. Any ideas on either one of my problems?

Thanks,
Mitch
Mitch, the window issue souinds like you need to re-index them.

1. Close the door.

2. Raise the window and hold the switch up for three
seconds after the window is closed.

3. Release the switch, then hold the switch up again
for three seconds and release.
system.

As for the no Comp Mode, my guess is you need a new battery, so go have it checked out.

__________________
hulksdaddy is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Share This Thread
  • Submit Thread to Digg
  • Submit Thread to del.icio.us
  • Submit Thread to Facebook
  • Submit Thread to StumbleUpon
  • Submit Thread to MySpace
  • Submit Thread to Twitter
  • Submit Thread to Google
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT -8. The time now is 09:57 PM. Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2006-2009 © SmokinVette.Com