Having a BAD Z06 day - SmokinVette.com Forums
SmokinVette.com Home
  • Corvette Forum
  • Login to Corvette Forums
  • SmokinVette.com
  • About SmokinVette.com
  • Corvette Forum
  • Corvette Gallery
  • Corvette Parts
  • Corvette Yellow Pages
SmokinVette.com Forums : Corvette Forums : C5 Corvette Forums : C5 Scan & Tune : Having a BAD Z06 day
C5 Scan & Tune
Sponsored by
HP Tuners

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-20-2011, 06:24 PM   #1
SRS
Smokin Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Renton, WA
Posts: 12
Unhappy Having a BAD Z06 day

Need some help - Yesterday I was sitting at a light - started to go - Engine died, I restarted - she ran terrible - like it was missing. Turn it around and on the short drive back all %$#@ broke lose.
She started to make a grinding type of noise - one that sounds like something was spinning around or being tossed around in the engine bay. As I got closer to home she lost power all together - so I was able to coast it home. She will start right up but run poorly and that noise brrrrr.
Ran codes - P0101, P0300, P0650. Also the good old P1431. So is this the dreaded valve spring breaking? - I can't find a thread on that issue.
Any help would be greatly appreciated before I start popping valve covers etc.

Last edited by SRS; 07-21-2011 at 05:41 PM.
SRS is offline  
Send a Private Message Reply With Quote
Old 07-21-2011, 04:19 AM   #2
Vettemagnet
Smokin 750HP Supercharged Club
 
Join Date: Oct 2009
Location: Your Mom's house
Posts: 908
Default

Damn! Sorry to hear this. Which year?
I would pull the valve covers and check, regardless of the codes due to the noise in the engine bay.
Vettemagnet is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 07-21-2011, 05:00 PM   #3
SRS
Smokin Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Renton, WA
Posts: 12
Default

She a 2002 Z06
SRS is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 07-21-2011, 05:08 PM   #4
Vettemagnet
Smokin 750HP Supercharged Club
 
Join Date: Oct 2009
Location: Your Mom's house
Posts: 908
Default

The odds are bad . I have a 2004 Z06 which they basically admitted to the problem by putting a different spring in.

Keeps us informed. We can help.
Vettemagnet is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 07-21-2011, 06:32 PM   #5
SRS
Smokin Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Renton, WA
Posts: 12
Default

Thanks Vettemagnet - The way I'm looking at it now - it's just another opportunity to add more HP
SRS is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Old 07-30-2011, 08:13 AM   #6
Vettemagnet
Smokin 750HP Supercharged Club
 
Join Date: Oct 2009
Location: Your Mom's house
Posts: 908
Default

Quote:
Originally Posted by SRS View Post
Thanks Vettemagnet - The way I'm looking at it now - it's just another opportunity to add more HP
That's a positive way to look at it, for sure .
Vettemagnet is offline   Send a Private Message Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Share This Thread
  • Submit Thread to Digg
  • Submit Thread to del.icio.us
  • Submit Thread to Facebook
  • Submit Thread to StumbleUpon
  • Submit Thread to MySpace
  • Submit Thread to Twitter
  • Submit Thread to Google
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT -8. The time now is 05:47 PM. Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2006-2009 © SmokinVette.Com