SmokinVette.com Forums

SmokinVette.com Forums (http://www.smokinvette.com/corvetteforum/index.php)
-   C5 Scan & Tune (http://www.smokinvette.com/corvetteforum/forumdisplay.php?f=92)
-   -   Having a BAD Z06 day (http://www.smokinvette.com/corvetteforum/showthread.php?t=52668)

SRS 07-20-2011 06:24 PM

Having a BAD Z06 day
 
Need some help - Yesterday I was sitting at a light - started to go - Engine died, I restarted - she ran terrible - like it was missing. Turn it around and on the short drive back all %$#@ broke lose.
She started to make a grinding type of noise - one that sounds like something was spinning around or being tossed around in the engine bay. As I got closer to home she lost power all together - so I was able to coast it home. She will start right up but run poorly and that noise brrrrr.
Ran codes - P0101, P0300, P0650. Also the good old P1431. So is this the dreaded valve spring breaking? - I can't find a thread on that issue.
Any help would be greatly appreciated before I start popping valve covers etc.

Vettemagnet 07-21-2011 04:19 AM

Damn! Sorry to hear this. Which year?
I would pull the valve covers and check, regardless of the codes due to the noise in the engine bay.

SRS 07-21-2011 05:00 PM

She a 2002 Z06

Vettemagnet 07-21-2011 05:08 PM

The odds are bad :(. I have a 2004 Z06 which they basically admitted to the problem by putting a different spring in.

Keeps us informed. We can help.

SRS 07-21-2011 06:32 PM

Thanks Vettemagnet - The way I'm looking at it now - it's just another opportunity to add more HP

Vettemagnet 07-30-2011 08:13 AM

Quote:

Originally Posted by SRS (Post 606297)
Thanks Vettemagnet - The way I'm looking at it now - it's just another opportunity to add more HP

That's a positive way to look at it, for sure :thumbsup3:.


All times are GMT -8. The time now is 05:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.