courtesy fuse blows - SmokinVette.com Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 13 (permalink) Old 04-12-2012, 04:39 PM Thread Starter
Smokin Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: CT
Posts: 15
courtesy fuse blows

New to forum so hi to all. 1990 Charcoal Metallic All Original. When I turn on the radio(Bose Gold Cass only)the 15A courtesy fuse blows after a second or 3, the interior lites go out, antenna stops, and no sound from speakers. The radio is still lit and appears to be functional. Any obvious places to start looking? No changes were made to anything, it just happened one day.
whataboutbob90 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 04-12-2012, 08:28 PM
Smokin 5000HP+ Posting Maniac
 
Join Date: Feb 2009
Location: Saudi Arabia
Posts: 9,529
Quote:
Originally Posted by whataboutbob90 View Post
New to forum so hi to all. 1990 Charcoal Metallic All Original. When I turn on the radio(Bose Gold Cass only)the 15A courtesy fuse blows after a second or 3, the interior lights go out, antenna stops, and no sound from speakers. The radio is still lit and appears to be functional. Any obvious places to start looking? No changes were made to anything, it just happened one day.

First of all are you sure the fuse you are using is the correct size? And are you using good quality fuses? If so try unplugging your antenna wire and try it again.
toobroketoretire is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 04-13-2012, 04:21 PM Thread Starter
Smokin Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: CT
Posts: 15
yes i did that, same situation. Not the antenna. But I think the interior dimmer switch had a dead spot. Any help??? TIA, Bob.
whataboutbob90 is offline  
post #4 of 13 (permalink) Old 04-13-2012, 10:25 PM
Smokin 5000HP+ Posting Maniac
 
Join Date: Feb 2009
Location: Saudi Arabia
Posts: 9,529
Do the Bose systems use an amplifier? If so try disconnecting it.............................
toobroketoretire is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 04-15-2012, 05:20 AM Thread Starter
Smokin Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: CT
Posts: 15
the speakers are individually amplified I believe. Is there a pre amp? Is it integral to the radio or remotely located where only trolls can get to it? Thanks for your help.
whataboutbob90 is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 04-15-2012, 06:31 PM
Smokin 5000HP+ Posting Maniac
 
Join Date: Feb 2009
Location: Saudi Arabia
Posts: 9,529
Quote:
Originally Posted by whataboutbob90 View Post
the speakers are individually amplified I believe. Is there a pre amp? Is it integral to the radio or remotely located where only trolls can get to it? Thanks for your help.

About all you can do is disconnect one item at a time on that circuit until you find the culprit. Does it look like anyone has previously messed with the radio or it's wiring?
toobroketoretire is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 04-16-2012, 05:43 PM Thread Starter
Smokin Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: CT
Posts: 15
i just got a cd cass unit and i'm gonna let 'the guy' figure it out. I'll end up doing more harm than good. I'm more mechanical than electrical. btw, why can't i find an upper dash pad replacement, I've looked for weeks?
whataboutbob90 is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 04-18-2012, 07:56 PM
Smokin 5000HP+ Posting Maniac
 
Join Date: Feb 2009
Location: Saudi Arabia
Posts: 9,529
Quote:
Originally Posted by whataboutbob90 View Post

By the way, why can't I find an upper dash pad replacement, I've looked for weeks?

Have you contacted all of the major vendors? In the past I have found Eckler's and Corvette Central can't be beat when it comes to having huge inventories.
toobroketoretire is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 04-24-2012, 05:57 PM Thread Starter
Smokin Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: CT
Posts: 15
Ecklers doesn't list for '90-'93. Central has discontinued, last time i checked(last month) sux be'in me..
whataboutbob90 is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 04-29-2012, 06:57 AM
Smokin 1000HP Twin Turbo Club
 
Theo's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Cape South Africa
Posts: 1,081
Each speaker has its own amplifier at the speaker and supplied with 12vdc. Most probably one of the amps draw too much current. By disconnecting all 4 amps, just take the positive wire off, and then one by one connect and you will find the trouble maker. The other option would be the CDM unit under the passenger side dash board. I would say first go for the amps at the speakers.

Theo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Share This Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the SmokinVette.com Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome